lördag 19 mars 2011

Fyra Intensiva dagar hurra hurra




















Fyra intensiva dagar, hurra hurra

Normalt så släpar dagarna sig fram. Som pensionär gör man inte många knop. Glöm att ha klockan på ringning om morgonen. Nästa gång man tittar på klockan så är det lunchdags. Ut en sväng med bilen eller ännu bättre med Malmös nya fina Volvo bussar.

När man skall göra en blogg så måste man leta och leta, Jo P-vakter är alltid ett ämne att ta till när det tryter. Fast det vete katten nu när Köpenhamn har upptäckt att P-vakterna kan användas även till andra saker än att lappa bilar.

Se även min blogg för några veckor sedan.

I Köpenhamn (enligt TV nyheterna) så har man fått ett antal andra uppgifter, d.v.s. rena serviceuppgifter som ändrats folks uppfattning om P-vakter. Alla verkar glada utom dom som lappas förståss. P-vakterna känner sig inte längre jagade. Bra, något för oss att tänka på i Malmö men här räknas bara pengar i form av lappade bilar.

Nu till någor helt annat. Med Citadellresor till Kiel för att uppleva 82-årige James Last första konsert i en ny konsertturné i Tyskland, Danmark, England mm.

Bästa möjliga platser, 2:a raden. En behaglig bussresa där det bjöds på bl.a. kaffe och wienerbröd, dryck till måltiden på kvällen och på hemresan kaffe med frallor.


James Last

När James Last fyllde 75-år så var alla övertygade att det var den sista konserten med legendaren. Men ack nej. Nu sju år senare så finns han fortfarande där framför sin orkester, 50 personer med stråkar, dansare och sångare (5 st). En fantastisk föreställning helt enkelt.


















Enligt Jerker Lefèvre som var med på resan så är fortfarande James med och gör finslipningen inför konserterna. Jerker vet vad han talar om för han har flera känningar i bandet som bl.a. har två svenska musiker (Olle Holmquist och Anders Wiborg) med på turnén.



















Klicka gärna på bilderna så förstoras dessa




















Föreställningen ägde rum på Sparbanken-Arena d.v.s. där Svensklaget i Handboll, Kiel, har sin hemmaarena.



















Ni kan också uppleva James Last i ett läckert bildspel givetvis med musik till på min Youtubesida:

www.youtube.com/malmoearena


Resemässa i Malmö

Nu på lördag och söndag så fick vi uppleva en resemässa i Mässhallarna Europaporten (gamla mässhallarna) i Malmö. Det var en ganska liten men ändå en trevlig utställning som lovar gott om den får en fortsättning. Det var första gången i Malmö som man åtminstone i modern tid arrangerade en resemässa. Under båda dagarna så presenterades, från att portarna slogs upp till stängningsdags, seminarium och dessutom ett trevligt scenprogram.

I hela fyra lokaler så presenterade utställarna sina resor. På scenen så var det bl.a. en riktigt bra Elviskopia (Alexander Kantsjö) som bjöd på en äkta Las Vegas tripp.
















Jag tycker att det är både trevligt och ambiöst att presentera en utställning som i all enkelhet låter resebranschen visa upp sig. Det var hyggligt med publik under lördagen och framförallt så var det inte så många "tittare" utan de flesta hade något mål för besöket.

















Sprillans Ny Setra Turistbuss

Tjörnarpsbuss fanns på plats med en monter men redan vid ingången så
fanns det senaste tillskottet i företagets fräscha bussflotta. Bo Ahnelöf som
i första hand skall ratta denna buss var givetvis mäkta stolt. Bussen hade Bo rattat i bara 24 timmar sedan leveransen.















Oturen var dock framme omgående med en vindruta som redan vid premiärturen fick ett stenskott, av det slag som man inte hann med att stoppa med en snabb reparation. Själv tror jag att detta kan vändas till en turbuss, fast alla bussar är väl "turbussar".


















En stolt Bo Ahnelöf vid sin nya fina Setrabuss.


Mer Musik

På lördagkväll så var vi på Babel i Malmö och lyssnade på en vissångare vid namn Claes Virdeborn. Nu är inte detta med vissångare något som jag normalt rusar benen av mig för att lyssna på. Men ack vad jag bedrog mig. Att vi skulle bli tämligen ensamma i lokalen var jag övertygad om men när jag (vi) kom till Babel så ringlade kön långt ut på gatan.

Smockfullt. Denna föreställning var något helt annat än vad vi förväntat oss. Ståuppkomedi, visor, lite stänk av country, rock, jazz och en massa annat som gav många tankeställare som t.ex visan

"Brev från äldrevården"

vilken kändes långt in i hjärteroten, det var nära tårarna kom fram.















Det enda negativa var att stolarna var bland de sämsta jag upplevt sedan campingtiden på 60-talet. Man var trött i "ballarna" (ett skånskt uttryck) redan innan konserten börjat.


















Claes musiker denna kväll var Håkan Andersson på dragspel och Ola Hjelm på gitarr. En vältrimmad trio på scenen som hade lika roligt som den fulltaliga publiken.


Ännu mer musik

Söndag klockan 16, St Pauli kyrka i Malmö. Vårkonsert med Spårvägens Musikkår, Malmö.


Helgen avslutades med ännu en musikföreställning. Det blev ju lite spretigt med först James Last därefter Claes Virdeborn och idag Spårvägens vältrimmade orkester. Men inte sämre för det.















Spårvägens Musikkår dirigeras av Conny Månsson och själva konserten hölls samman av Margareta Nilsson och Diana Nuñes på ett förträffligt sätt. Det är inte utan att man med stolthet noterar att tre Amiralen-musiker finns med (Jan Ståhl, Bertil Palm och Stefan Hansson) i denna musikkår som totalt består av bortåt 50 musiker.




















Ändå missade jag Trelleborgs Storband med Petri Soikkeli och Anna Pauline, Mattias Nilsson trio, Limhamns Brassband, Jerry Williams m.fl. denna helg.


På återseende

Kenneth



Ps, inom kort James Last bilder på min fotoblogg:
http://www.kennethsvardagfoton.blogspot.com/

Missa inte James Last bildspelet på:
www.youtube.com/malmoearena

Letar Ni så hittar Ni också en inslag med Spårvägens Musikkår på
samma Youtubeadress som James Last bildspelet.










Inga kommentarer: